Veel autokopers willen hun oude auto verkopen voordat ze een nieuwe auto kopen. Dit kan tegenwoordig makkelijk via diverse websites. .

Hier rijst de vraag of men dealers of particulieren aanspreekt. Vuistregel is dat je sneller en gemakkelijker kunt verkopen aan autodealers, maar er minder geld voor krijgt. Je kunt betere prijzen krijgen bij verkoop aan particulieren, maar het is duurder en duurt het vaak wat langer. Bovendien is niet iedereen gecharmeerd van wildvreemde mensen aan de deur.

Auto verkopen aan een dealer

Bij directe verkoop aan een autodealer kun je een afspraak maken met je voorkeursdealer. Als je particulier wilt verkopen, kun je adverteren op diverse websites. Bij de meeste auto verkopen websites moet je echter wel betalen om de advertentie te plaatsen en te promoten. Dit treft vooral particuliere verkopers.

Waarde van de auto bepalen

Bij verkoop is het handig om te weten wat de gebruikte auto nog waard is. Afhankelijk van het model, de uitrusting en de staat zijn er verschillende richtwaarden voor de prijs. De makkelijkste manier om een ​​richtlijn te krijgen is om een vergelijkbare auto op te zoeken en eventueel de diverse websites met waarde vergelijkingen te raadplegen.

Online je auto proberen te verkopen

Advertenties van andere websites worden tegenwoordig steeds vaker gedeeld op andere websites. Daarmee wordt het bereik van je advertentie vergroot.

Zodra een koper is gevonden, is het belangrijk voor beide partijen om een ​​verkoopcontract op te stellen om beide partijen te beschermen. Voorbeelden voor een contract kun je op internet vinden.

Het gebruik van online verkoop platformen is daarom “op eigen risico”. Dit is niet ongebruikelijk voor platforms met rubrieksadvertenties. Maar als je voorzichtig te werk gaat, zou je geen problemen moeten hebben. Het is belangrijk om met scepsis om te gaan met advertenties en met de biedingen die je krijgt op je advertentie.