Alles over verplichte valbeveiliging!

valbeveiliging

Bij het uitvoeren van werkzaamheden in de hoogte is valbeveiliging onmisbaar. Bij het werken op hoogtes boven de 2,5 meter is het zelfs verplicht volgens de Europese richtlijnen. Ook op hoogtes onder de 2,5 meter is het verplicht om valbeveiliging te dragen wanneer er sprake is van een vergroot valrisico. Een vergroot valrisico kan bijvoorbeeld ontstaan bij werken boven het water of verkeerswegen. Niet alleen als werkgever, maar ook als werknemer is het van belang om je bewust te zijn van de risico’s die werken op hoogte met zich meebrengen.

Het aanbod van G4s safety solutions

Het aanbod van producten voor valbeveiliging om op hoogte te werken is heel erg groot bij G4s. Zo hebben zij voor elke klus in de hoogte een gepast product. Het belangrijkste is toch wel het harnas, deze is onmisbaar. Hij moet goed passen, daarom zijn alle harnassen die verkocht worden verstelbaar. Om deze harnassen te verankeren worden leeflijnen, vanglijnen en verankeringen verkocht. Daarnaast worden er een hoop accessoires verkocht zoals een draagtas, reddingslieren, afdalers en driepoten. Voor elke klus kun je bij valbeveiligingG4s dus de juiste valbeveiliging vinden.

Huren of kopen?

Naast het kopen van het materiaal, is het ook mogelijk om te huren. Dit is vooral voordelig als het gaat om tijdelijke werkzaamheden. G4s werkt nauw samen met de fabrikanten en kan er dus voor zorgen dat al het materiaal op tijd op de juiste bestemming komt.

Ik zou iedereen aanraden om eens op de webshop van G4s te kijken voor valbeveiliging en alle andere veiligheidsoplossingen die ze aanbieden. Ze zeggen niet voor niets: “Better safe than sorry!”.