De voordelen van een functionele en leuke agenda

Ben jij op zoek naar een mooie agenda voor het komende jaar of schooljaar? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar jouw nieuwe aankoop. De agenda is een van de weinige items die je leven een stuk fijner en rustiger maakt. Ondanks dat er tegenwoordig verschillende digitale tools beschikbaar zijn om jouw wekelijkse planning in orde te maken, blijft de analoge manier toch vaak het effectiefst. 

Een functionele agenda voor het hele jaar door

Een agenda is een van de items die niet kan ontbreken in een huishouden. Het maakt niet uit of je het gebruikt voor werk, voor school of voor het hele gezin, het is een ideale manier om overzicht te houden. Ze zijn beschikbaar in allerlei verschillende formaten en soorten. Kies bijvoorbeeld voor een grote weekkalender of maandplanning om op te hangen in de keuken, maar zorg daarnaast dat je ook een kleine A5 planner hebt om overzicht te houden voor specifieke werkafspraken en werkgerelateerde taken. Zo houd jij een overzicht over de planning van jouw gezin en jouw werk. Neem eens een kijkje in het assortiment van 24papershop.com. hier heb je verschillende soorten planners voor ieder individu. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar kleurrijk ontwerpen of minimalistische lay-outs, hier hebben ze het allemaal.

Personaliseer jouw boekje

Voor alle kinderen is het na de zomer tijd om weer aan een nieuw schooljaar te beginnen. Om ieder jaar goed voorbereid te starten, heb je een schoolagenda nodig. Het voordeel is dat het exact aansluit op het schooljaar. Het boekje begint bijvoorbeeld in augustus en eindigt in juli. Zo heb je maar een boekje nodig voor het hele schooljaar en heb je alle informatie op een plek zitten. Ondanks dat een agenda een erg functioneel item is, hoeft het niet saai te zijn. Er zijn ieder jaar weer zoveel leuke exemplaren te vinden. De een heeft felle kleuren, de ander een foto van een auto en de ander heeft de mogelijkheid om hem te versieren met behulp van stickers. Kies vooral voor een agenda die past bij jouw smaak. Zo heb je extra motivatie om jouw exemplaar goed te gebruiken.

De verschillende soorten agenda’s

Voor alle volwassenen die niet meer aan het studeren zijn, is het functioneler om een exemplaar aan te schaffen die begint in januari en eindigt in december. Iedereen die op zoek is naar dit type kan gelukkig nog steeds genieten van veel keuze. Er zijn veel verschillende soorten agenda’s op de markt te vinden. Allereerst kan je kiezen voor een agenda die een weekplanning laat zien op pagina’s. Ook zijn er versies te vinden die een volledige pagina vrijhouden voor iedere dag. Daarnaast is het ook handig om na te denken over extra’s die jij graag in een agenda terugziet. Wil jij veel ruimte hebben om notities te maken? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een apart notitieboekje aan te schaffen. Wil jij een kleine to-do lijst hebben of wil je juist dat er een maandoverzicht beschikbaar is? Het is allemaal terug te vinden in verschillende agenda’s.