Laadpaal thuis kosten: Hier moet je aan denken 

Wist je dat je voor jouw laadpaal thuis kosten hebt? Als dit nog niet het geval was, is het verstandig om hier toch verder naar te kijken. De kosten zullen namelijk altijd voor gaan komen als jij een laadpaal aan huis laat installeren. Er zijn een groot aantal professionals die jou overal van op de hoogte kunnen brengen en de installatie helemaal voor jou uit kunnen voeren. Een van de professionals waar je dan naar kunt kijken is Laadpaal Outlet. Maar welke kosten komen er allemaal op jouw pad? Onderstaande informatie legt het uit. 

De laadpaal thuis kosten op basis van modellen 

Voor de laadpaal thuis kosten moet je in eerste instantie gaan kijken naar de bedragen die gerekend worden voor een van de modellen. Ieder model is namelijk weer anders en zal daarom ook altijd een ander prijskaartje met zich meebrengen. Een goede vergelijking van de verschillende modellen en de bijbehorende bedragen kan er dan voor zorgen dat jij altijd de beste keuze maakt aan de hand van jouw situatie. Ga echter niet alleen uit van deze bedragen, maar ook van de specificaties van de laadpaal. Deze zijn immers belangrijker om te kunnen profiteren. 

De graafwerkzaamheden en de kosten 

Voor een laadpaal thuis de kosten bekijken moet ook altijd op het gebied van de installatie zelf. Wanneer je een standaard laadpaal aanschaft, moeten hiervoor bijvoorbeeld graafwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zo moet het gat voor de paal gemaakt worden. Ook wil je niet met losse kabels in de tuin te maken krijgen. De kabels die van de paal naar de meterkast lopen, worden daarom altijd ingegraven. Ook voor deze werkzaamheden moet je een bepaald bedrag betalen. Wanneer je voor een wandbox gaat, zullen de kabels door de muur naar de meterkast moeten worden getrokken. 

Geen extra kosten aan de aanbieder 

De laadpaal thuis kosten zullen over het algemeen op de lange termijn wel minder zijn dan wanneer je gebruik maakt van een openbare laadpaal. Wanneer je deze laadpaal gebruikt, moet je namelijk ook kosten betalen aan de aanbieder van het laadpunt. Je hebt hierdoor dus niet alleen de kosten aan de energieleverancier. Met een laadpaal aan huis zullen deze kosten niet meer voor komen en betaal je dus nooit meer dan nodig. Zo ga je op de lange termijn altijd een flinke besparing krijgen en hoef je vrijwel nergens meer aan te denken. 

De meterkast aanpassen voor veiligheid 

De laatste laadpaal thuis kosten komen op het gebied van jouw meterkast. Hier moeten namelijk altijd aanpassingen aan gedaan worden. Zo moet er een extra groep met een eigen aardlekschakelaar komen om de laadpaal veilig te gebruiken. Wanneer je een snellader hebt aangeschaft, moet de meterkast worden voorzien van een 3 fasen aansluiting. Dit zorgt weer voor hogere bedragen. Een professional zoals Laadpaal-outlet.nl kan jou hier altijd over adviseren en ervoor zorgen dat jouw keuze altijd bij jouw situatie gaat passen. Met de duidelijkheid krijg je altijd een laadpaal waar je jarenlang gebruik van kunt gaan maken.