Met Cloud Big Data maakt alles snel

De aarde is door cloud, aanwezigheid van data en kracht van computers compleet anders. Cliënten en ook vakgenoten denken bij vluchtige analyse van gegevens uit zowel interne als externe bronnen bijvoorbeeld nog dikwijls aan moeilijke, hardware intensieve en om deze reden dure projecten.Stopping-Zero-Day-Exploits--For-Dummies_620x120

Realiteit Cloud Big Data

De werkelijkheid is dat dergelijke technologie met een drietal muisklikken voor ieder mens toegankelijk is. Door social media, echter ook door het feit dat op steeds grotere schaal organisaties hun gegevens via het internet beschikbaar maken, is het steeds eenvoudiger om iets met al die big data te doen.

Predictive Analysesnetwork-virtual

Een luchthaven verneemt onder andere op basis van bluetooth-gegevens nauwkeurig waar passagiers zijn, heeft alle kennis van vliegtuigmaatschappijen, van de parking, noem maar op. Het koppelen van al die data maakt het mogelijk om voorspellende analyses rond passagiersstromen te maken of andere knappe dingen te doen.

Financiële organisaties kunnen op basis van eigen en externe data verbeterde risicoafwegingen doen. Het strakke is dat de voor deze nodige technologie heden ten dage in de cloud aanwezig is.mobile-sec

IBM Bluemix

Een platform als IBM Bluemix, maakt het mogelijk om op basis van een abonnement cloud analyses te draaien of andere programma’s te ontplooien. Systemen worden hierbij zo intelligent, dat de basis en samenstelling van gegevens er bijna niet meer toe doet. Ook uit een willekeurige spreadsheet kan een systeem nog nuttige dingen halen, en weer combineren met andere data waardoor de vergaarde kennis steeds meer wordt. Ook zijn er volop nieuwe big data oplossingen in de cloud te verzinnen.

Voor meer info over Cloud Computing Nederland.