OEE toepassen, dat kan in vijf stappen

OEE toepassen

De Overall Equipment Effectiveness, ofwel de OEE toepassen dat is in vijf stappen te realiseren. Natuurlijk kan ik die stappen hier allemaal in deze blog gaan vertellen. Volgens mij lijkt het mij beter dat je zelf op de website van de theleansixsigmacompany.be gaat kijken. Hier staat stap voor stap uitgelegd wat elke stap precies betekend. Hier praten zij over de systematiek en hierbij staat een zeer duidelijke uitleg.

Vanaf het moment dat ik mij had opgegeven voor een studie bij The Lean Six Sigma Company ben ik deze studie begonnen. Altijd een duidelijke uitleg en de lessen worden op verschillende locaties gegeven. Er zit altijd wel een locatie bij jou in de buurt, dat was bij mij ook zo. Want mijn opleiding heb ik in Nieuwegein in Nederland kunnen volgen. OEE toepassen

OEE toepassen, dat kan je hier allemaal leren

OEE toepassen, is als het ware een soort rekenformule. Hiermee wordt de daadwerkelijke benuttingsgraad van machines berekend. Eigenlijk zal je denken dat er per product een berekening wordt gedaan. Maar hier is het de verhouding tussen goed geproduceerde eenheden en het totaal aantal eenheden dat geproduceerd is. 

Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging in mijn leven, was ik weer met een nieuwe studie begonnen. Een studie die echt van deze tijd is en waar ik mij helemaal in kan vinden. Vol passie en interesse ben ik hier destijds aan begonnen en nu met een goed resultaat kunnen afronden.

Voor de mensen die ook van plan zijn om een studie te gaan volgen, kan ik adviseren om eens op de website van The Lean Six Sigma Company  te gaan kijken. Deze school is sinds 2002 actief op het gebied van Lean Six Sigma en heeft meerdere vestigingen in Europa. Hierdoor bestaat de kans om de persoonlijke kansen op de arbeidsmarkt ook significant te verhogen.  OEE toepassen