Waarom een bedrijfspand kopen

Daarom koop je een bedrijfspand

Heb je een eigen bedrijf? Zit je erover na te denken om hiervoor een bedrijfspand te nemen? Dan twijfel je hoogstwaarschijnlijk tussen een pand huren of kopen. ABC-Zakelijk kan jou met klem aanraden om te kiezen voor een bedrijfspand kopen. Waarom een bedrijfspand kopen? Dat vertellen we je maar al te graag in dit blog. Lees snel verder.

Een bedrijfspand is relatief voordelig

Het geldt voor zowel de particuliere sector als voor de zakelijke sector: huren is veel duurder dan kopen. De maandelijkse huur van een zakelijke hypotheek is vaak veel hoger dan de maandelijkse hypotheek. Kies als ondernemer dus voor het kopen van een bedrijfspand voor een betere cashflow en een betere liquiditeit van je bedrijf.

Kopen = investeren

Koop een bedrijfspand om een investering te doen die over meerdere jaren een zekere waarde vertegenwoordigt. Het fijne daarvan is dat je daarmee een grotere kans hebt dat je investering meer waard wordt. Banken betalen nauwelijks nog rente over spaargeld. Je spaargeld wordt sowieso minder waard door inflatie. Tot slot kun je, als je een bedrijfspand hebt gekocht, in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

Maak winst met kopen

Zodra je als ondernemer een bedrijfspand koopt met een zakelijke hypotheek, word je meer en meer eigenaar van het pand. Als je je pand ooit gaat verkopen, krijg je te maken met de vastgoedprijzen van dát moment. De kans is groot dat die aanzienlijk hoger liggen. De prijs van vastgoed, en vooral zakelijke vastgoed, stijgt namelijk al jaren. Zodra je over bijvoorbeeld 10 jaar besluit het pand te verkopen, maak je waarschijnlijk winst. Deze kans loop je mis als je ervoor kiest een bedrijfspand te huren.

Meer informatie bedrijfspand kopen

In dit blog las je alvast 3 goede redenen voor het kopen van een bedrijfspand. Wil je een bedrijfspand kopen? Vraag dan altijd een gerenommeerde expert om advies. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Stel je vragen gerust via het contactformulier.