Welke netwerkkabels moet ik kopen?

Het kiezen van de juiste netwerkkabels lijkt een eenvoudige taak, maar als je niet goed op de hoogte bent van de zaken die hierbij van essentieel belang zijn dan kan dit een lastige taak worden. Als je te weten wilt komen welke kabels je moet kopen, dan is het verstandig om de tekst die hieronder volgt eerst goed door te nemen.

Netwerkkabels kopen

Nieuwe kabels kopen doe je vooral op moment dat je thuis of op kantoor een netwerk op gaat zetten. Ook als je een huidig netwerk uit wilt breiden of als je huidige netwerkkabels die beschadigd zijn moet vervangen ga je nieuwe kabels moeten kopen. Er zijn verschillende soorten kabels beschikbaar waardoor je precies moet weten waar je op moet gaan letten als je de juiste kabels in huis wilt halen voor je situatie.

Let op de toepassing van netwerkkabels

Je gaat bij het kopen van nieuwe kabels ten eerste goed moeten letten op de toepassing van de kabels als je de juiste keuze wilt maken. Welke kabels je uiteindelijk nodig hebt, hangt af van de situatie waar je de kabels voor gaat gebruiken oftewel de toepassing van de kabels. Ook de doorvoersnelheid van de netwerkkabel wordt hierop afgestemd. Je kunt in de meeste gevallen kiezen tussen kabels voor een thuisnetwerk, kabels voor kleine bedrijven en kabels die bestemd zijn voor grotere bedrijven en netwerken.

Let op de geleider

Je moet ook kiezen voor de juiste geleider, aangezien de juiste geleider verantwoordelijk is voor de snelheid van het doorvoeren van signalen. In de meeste gevallen kan je kiezen uit een 100% koperen geleider of voor een Copper Clad Aluminium kabel. Een expert kan je adviseren welke geleider je moet kopen voor je specifieke situatie.

Soepele versus stugge netwerkkabels

Bij de aanschaf van nieuwe netwerkkabels moet je ook een keuze maken tussen soepele en stugge kabels. Wat voor soort kabels je kiest is van grote invloed op de opbouw van de aderen in de kabels en op de manier waarop je de kabels moet aansluiten. Ook bij het strippen van kabels is het verstandig om een expert in te schakelen als je hier geen ervaring mee hebt.

De aansluiting

Je kunt een netwerkkabel op meerdere manieren aansluiten, waaronder een aansluiting op de wandcontactdoos of op een patchpaneel, maar je kunt ook een connector aansluiten aan de netwerkkabel. Kies je voor het inschakelen van een deskundige voor de aansluiting van de netwerkkabels, dan weet je zeker dat de aansluiting op de correcte wijze uitgevoerd wordt aangezien experts ervaring hebben met dergelijke taken.

Schakel deskundige hulp in

Als je zelf niet over voldoende kennis en ervaring beschikt voor het kopen en aansluiten van netwerkkabels en je de juiste gereedschappen niet in huis hebt, dan kan je beter een deskundige als Patchkastwinkel.nl inschakelen voor de aansluiting van de netwerkkabels die je hebt gekocht. Je profiteert overigens van garantie op de kabels als je een deskundige inschakelt voor het uitvoeren van de aansluiting en je kunt van topkwaliteit en professionaliteit uitgaan.