5 redenen om te investeren in een muziekcomputer voor achtergrondmuziek

5 redenen om te investeren in een muziekcomputer voor achtergrondmuziek
In een kledingwinkel of supermarkt is achtergrondmuziek tegenwoordig een integraal onderdeel van de winkelervaring. Muziek heeft een positief effect op klanten, ze blijven langer en geven meer uit. Veel dienstverleners, banken en winkels draaien echter geen muziek. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ze dit beter wel zouden kunnen doen!

Voordelen achtergrondmuziek

De voordelen van achtergrondmuziek zijn:
  1. Muziek zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen
  2. De juiste muziek zorgt ook voor een premium gevoel
  3. Wachten wordt minder vervelend
  4. Mensen komen vaker terug
  5. Arbeidsvitaminen voor het personeel

Reden #1: Muziek zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen

Wanneer klanten een winkel binnenkomen, willen ze zich welkom voelen. En wat is er gastvrijer dan muziek? De juiste soort muziek, gespeeld op het juiste volume, kan klanten het gevoel geven dat ze op de juiste plaats zijn. Ze zijn dan meer op hun gemak, brengen meer tijd in uw winkel door en geven meer uit. De voordeligste manier om de juiste muziek voor uw bedrijf te bemachtigen is het aanschaffen van een muziekcomputer. Dan heeft u de volledige controle over de playlist en zijn er geen irritante reclames.

Reden #2: De juiste muziek zorgt voor een premium-gevoel

Ook als u wilt dat uw klanten uw winkel als luxueus ervaren, is achtergrondmuziek essentieel. De juiste muziekmix kan zelfs de meest budgetvriendelijke winkel het gevoel geven van een exclusieve zaak. Klanten zullen eerder geneigd zijn geld uit te geven als ze het gevoel hebben dat ze zich in een chique omgeving bevinden – en muziek is de sleutel tot het creëren van dat gevoel.

Reden #3: Wachten wordt minder vervelend

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: in de rij staan bij de bank of in de wacht staan bij de klantenservice, waarbij ons geduld met de seconde slonk. Maar wist u dat achtergrondmuziek het wachten minder vervelend kan maken? Het is waar! De volgende keer dat u in een lange rij staat, let dan op de achtergrondmuziek (als die er is). De kans is groot dat het helpt om de tijd te doden.

Reden #4: Mensen komen vaker terug

Als klanten uw winkel als een prettige omgeving ervaren komen ze vaker terug. Een doorslaggevende factor hierbij is de achtergrondmuziek. Als deze te hard of te zacht staat of het verkeerde genre vinden mensen het irritant. Maar als het precies goed is, komen ze steeds weer terug.

Reden #5: Arbeidsvitaminen voor het personeel

Als het personeel vrolijker is, voelt de hele winkel zich beter. Muziek draagt bij aan een prettige werkomgeving en zorgt ervoor dat iedereen de hele dag vrolijk en energiek blijft. En dat ziet u ook terug in de omzet! Muziek is net zo belangrijk voor uw personeel als prettige bedrijfskleding.

Conclusie

Er zijn talloze redenen om te investeren in een muziekcomputer voor uw bedrijf, maar deze vijf moeten genoeg zijn om zelfs de grootste sceptici te overtuigen. Achtergrondmuziek kan daadwerkelijk uw omzet verhogen. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het vinden van de perfecte soundtrack voor uw bedrijf!