Wat tuning Audi jouw auto precies kan geven

Er zijn altijd trends te vinden in de autowereld, en tuning Audi valt daar ook zeker onder. Weet jij niet precies wat tuning Audi is? Met software wordt de microchip in jouw Audi geüpdatet zodat de auto anders rijdt. Hoewel dit zeker een interessante ontwikkeling is, is nog belangrijker om te weten wat tuning Audi je precies kan bieden. Daarom wordt er in deze blog besproken wat de grootste redenen zijn om chiptuning van jouw Audi te overwegen. Op deze manier kun je op een simpele manier zien welke functies van chiptuning van jouw Audi interessant voor je zijn, en weet je ook onmiddellijk of tuning een slimme keuze is om te maken.

Tuning Audi verbetert jouw topsnelheid

Ten eerste zorgt chiptuning bij jouw Audi ervoor dat de topsnelheid van jouw wagen volledig verandert. Waar je misschien eerst elke keer weer tegen een grens aan hikte, ga je via chiptuning hier volledig voorbij. Daardoor realiseer je voor het eerst wat het vermogen van jouw bolide eigenlijk is. Dit geeft je veel meer rijplezier. Ineens lijkt het namelijk aanlokkelijker om in Zandvoort of een ander racingparcour met jouw auto te gaan rijden. Met chiptuning is niet ongebruikelijk om een twintig tot dertig procent hogere topsnelheid te behalen. Zodra bedrijven gespecialiseerd in tuning Audi zoals EQ Performance klaar zijn met het uploaden van de software op de microchip, kun je ontdekken hoe snel jouw auto nou werkelijk is.

Met tuning Audi bespaar je kosten

Het tweede voordeel van chiptuning toepassen op jouw Audi, is dat het voordelig is voor jouw portemonnee. Autofabrikanten moeten namelijk door milieuwetgeving verplicht een bepaalde efficiëntie in hun automodellen aanbrengen. Daardoor wordt namelijk de uitstoot van CO2 heftig beperkt, en kunnen overheden zich aan de uitstoot limiet houden. Helaas heeft dit als effect dat qua brandstofverbruik er aardig te wensen over laat. Gelukkig is dit probleem op een simpele wijze op te lossen via tuning Audi. Door dit te laten uitvoeren, rijdt jouw auto namelijk zo efficiënt mogelijk. Daardoor heb je ineens veel minder brandstofverbruik tijdens jouw ritten. Hoeveel precies? Dit verschilt per wagen, maar meestal is dit zo’n vijf tot tien procent, wat een aanzienlijk bedrag is. Bespaar daarom nu geld via chiptuning. Je portemonnee zal je later hiervoor bedanken.

Verbeter jouw acceleratie met tuning Audi

Tot slot zorgt tuning Audi ervoor dat de acceleratie verbetert. Doordat de motor nu zo efficiënt is, heeft dit een aantal voordelige gevolgen. Een van deze gevolgen is dat het schakelen nu veel minder vaak voorkomt en de koppeling daardoor minder vaak wordt gebruikt. Hierdoor wordt de acceleratie van jouw auto bevorderd. Het is heerlijk om in een auto te zitten die snel van 0 naar 100 km gaat, en met chiptuning merk je meteen het verschil in acceleratie. Tevens is dit ook handig wanneer je bijvoorbeeld op een snelweg op moet trekken of snel een vrachtauto wilt inhalen. Via een hogere acceleratie wordt de rijervaring veel comfortabeler.